Word vriend van GSCF

Aanmelden

Blog

32ste GSCF - Angstzweet

Bijna een jaar geleden stond Tim Alpherts in de Finale van het Groninger Studenten Cabaret Festival, waar hij er met de ppersoonlijkheidsprijs vandoor ging. Een ontzettend knappe prestatie, maar dit ging natuurlijk niet zonder slag of stoot.. Benieuwd wat er door het hoofd van deze cabaretier ging tijdens de uitslag van de halve finale? Lees dat hier

Sep 24, 2018 |

Instagram

@grostucabfes

Geschiedenis

Het idee zat al een tijdje in zijn hoofd: 'Waarom is er eigenlijk geen cabaretpodium voor studenten?' Dit idee kon de Groningse student Michiel van Mens niet meer los laten, er moest een Festival komen voor studerend cabarettalent. Zijn idee bleek een schot in de roos te zijn!
Op twee en drie oktober 1987 vond met succes het eerste Groninger Studenten Cabaret Festival plaats. Het Festival werd vanaf het eerste moment in de harten van de Groningers gesloten en breidde zich na een aantal edities uit naar een driedaags evenement. De snelle groei heeft gezorgd voor een verplaatsing van de Oosterpoort naar de mooie en sfeervolle Stadsschouwburg te Groningen. Deze schouwburg heeft een geweldige sfeer en het publiek werd door Youp van ‘t Hek als een van de warmste en enthousiaste van Nederland bestempeld: “Spelen voor het Groningse publiek voelt als een warm bad”. Het Groninger Studenten Cabaret Festival heeft veel aankomend talent ontdekt zoals: Jochem Myjer, Theo Maassen, Mike en Thomas, Johan Goossens, Martijn Koning en Kirsten van Teijn. Door toevoeging van een Try-Out Tour is er een mogelijkheid gecreëerd voor de deelnemers hun stuk beetje bij beetje te perfectioneren middels het contact met het publiek. Na een aantal jaren is ook de Finalistentour aan het traject toegevoegd. Deze tour geeft de drie finalisten het laatste duwtje in de rug, op naar een mooie carrière! 
Dit jaar bestaan we 31 jaar en inmiddels is het GSCF uitgegroeid tot één van de vier grootste cabaretfestivals van Nederland. Hopelijk wordt de lijst met enthousiaste fans en bekende oud-deelnemers ook dit jaar weer groter. De historie van het Festival zal in ieder geval blijven groeien en altijd haar unieke karakter behouden: een Festival voor én door studenten!

 

 

  

Prae
Realisatie : Custom Website