Word vriend van GSCF

Aanmelden

Blog

32ste GSCF - Angstzweet

Bijna een jaar geleden stond Tim Alpherts in de Finale van het Groninger Studenten Cabaret Festival, waar hij er met de ppersoonlijkheidsprijs vandoor ging. Een ontzettend knappe prestatie, maar dit ging natuurlijk niet zonder slag of stoot.. Benieuwd wat er door het hoofd van deze cabaretier ging tijdens de uitslag van de halve finale? Lees dat hier

Sep 24, 2018 |

Instagram

@grostucabfes

Halvefinalisten 2018

 De halvefinalisten van het 32ste Groninger Studenten Cabaret Festival zijn: 

  • Tijmen Dokter
  • Henk Overdijk
  • Melise Yazgili 
  • Anouk Kragtwijk
  • Nik Goedemans
  • Jeffrey Kleine Koerkamp

Onze halvefinalisten zijn de afgelopen zomer druk bezig geweest met het voorbereiden van hun voorstelling. Deze zullen zij gaan Try-outen door heel Nederland vanaf september. Benieuwd wanneer ze bij jou in de buurt komen? Check dan snel onze agenda!

Tijmen Dokter - ''MIJN STRIJD''

Tijmen Dokter

Als je mijn kamer binnenkomt dan zie je eigenlijk een normale studentenkamer. Maar aan het plafond hangt een camouflagenet en de accentkleur is groen. Of nouja, eigenlijk is alles groen. Legergroen. De muren, de bank, het bureau, de vloer, alles is groen.


In Mijn Strijd neemt Tijmen je mee in zijn hoofd waarin hij stranden bestormt en steden bevrijdt. De Tweede Wereldoorlog is een vat vol verhalen en hij wil ze allemaal vertellen. Verhalen over vrijheid, opoffering en heldenmoed, verhalen over leed, maar vooral verhalen met humor. Van de slagvelden in Normandië tot in de tuin van zijn oma, voor Tijmen is de oorlog overal.

 

Henk Overdijk - ''ZIJN WE AL BEGONNEN''

Henk Overdijk

Dit is Henk Hendrikus Hendrik Overdijk. Oftewel 3 keer Henk en dan Overdijk. Oftewel H.H.H. Overdijk. Deze 24 jarige cabaretier heeft het gevoel dat hij achterloopt in zijn leven.

Hij is arm, blijven zitten in het tweede jaar van de studie sociaal werk en nog steeds afhankelijk van zijn moeder. Tijdens zijn debuut programma ‘’Zijn we al begonnen?’’ probeert Henk deze achterstand te verkleinen door middel van ijzersterke grappen, onverwachte twists, vlijmscherpe anekdotes en andere dingen waarmee cabaretiers hun eigen programma omschrijven. Voel jij je soms ook een beetje een sukkel? Kom kijken en voel je gegarandeerd beter over je eigen leven. H.H.H. Overdijk. De naam zegt het al: Dat wordt lachen!

 

Melise Yazgili - '' DE SCHANDALIGE HOER ''

Melise Yazgili

Melise Yazgili is op zoek naar wat echt is en wat niet, wat bij haar hoort en wat is aangeleerd, wat in haar zit en wat op slinkse wijze in haar is gedrongen, zonder dat ze erom gevraagd heeft. Ze is zichzelf aan het vernieuwen, elk dag maar weer. Om elke dag weer een klein beetje dichter bij haar oorsprong te komen. Alsof dit allemaal niet erg genoeg is, is Melise ook nog Koerdisch-Nederlands. Je zou het maar op je bord krijgen.

Respect voor de hustle, in ieder geval.

 

Anouk Kragtwijk - '' IK LEEF, DUS IK VERVUIL ''

Anouk Kragtwijk

Anouk Kragtwijk (30) werkt als freelance journalist voor o.a. NRC en Metro en studeerde daarnaast cabaret aan de Koningstheateracademie in den Bosch. In juni won ze de Persoonlijkheidsprijs bij het Utrechts Cabaret Festival. Anouk is nogal idealistisch en heeft last van groene zendingsdrank, wat klinkt als spetterende babypoep, maar inhoudt dat ze vindt dat iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid moet nemen voor de puinhopen op deze wereld. Haar wijzende vinger hoopt ze te compenseren met een dosis humor in haar stukjes en video’s. Naast de chaos op de wereld schrijft ze over de chaos in haar hoofd en haar huis, theater, groen leven, over de positie van de vrouw en andere zielenroerselen.

 

Nik Goedemans - '' NTB ''

Nik Goedemans

Daar sta je dan, de zoveelste millennial met een papiertje. Welk papiertje? Psychologie. Dus, de wereld aan je voeten? Niet te bezield.

Het is de studie waar ik na een studiekeuzetraject terecht kwam. Kiezen heb ik nooit gekund; 'ik kies later wel', denk ik dan, 'zodra de ober aan tafel komt'. Psycholoog zal ik in elk geval nooit worden. Waarom niet? Daar ben ik niet in geïnteresseerd; de psychologie is daar toch veel te groot voor. Waarom slechts de focus op het functionele of het disfunctionele gedrag van een “bepaald soort” mensen als je ook de hele maatschappij op de schop kan nemen?! Dat moet, zeker voor een Gooische ras Amsterdammer, toch te doen zijn...

 

Jeffrey Kleine Koerkamp - ''STUK''

Jeffrey Kleine Koerkamp

Jeffrey laat in zijn voorstelling ‘STUK’ zien dat dromen nagejaagd moeten worden. Maar wat als het allemaal even tegen zit? Haak je dan af of zet je alles opzij om toch die ene droom werkelijkheid te maken? In deze voorstelling wordt er een beeld uit het leven geschetst, waarin de relatie centraal staat. Maar wat gebeurt er met een droom als diezelfde relatie in gevaar dreigt te komen. Blijf je dan sterk of ga je er dan keihard aan onderdoor?

Prae
Realisatie : Custom Website