Word vriend van GSCF

Aanmelden

Blog

GSCF- door Benjamin

Benjamin van der Velden, de winnaar van de Persoonlijkheidsprijs van het 30ste GSCF, neemt ons mee in zijn belevingswereld van het Festival. Enerzijds over de spanning van de toetreding, anderzijds over de lol van het loslaten. Want: het is best geestig, ''het leven''. Lees het hier! 

Feb 14, 2017 |

Instagram

@grostucabfes

Finalistentour 2018

 De finalisten van het 31ste Groninger Studenten Cabaret Festival waren: 

- Luuk van der Vaart
- Tim Alpherts
- Daan van der Hoeven

   

Daan van der Hoeven werd bekroond met de Juryprijs, Tim Alpherts won de Persoonlijkheidsprijs en Luuk van der Vaart ging naar huis met de lovende Publieksprijs!

Onze drie finalisten gaan vanaf januari op Finalistentour! Benieuwd wanneer ze bij jou in de buurt spelen? Zie hieronder de speeldata- en locaties:

13 januari: Annen - Ons Dorpshuis

19 januari: Utrecht - Parnassos

03 februari: Amsterdam - CREA

02 maart: Utrecht - Werftheater

03 maart: Arnhem - Posttheater

23 maart: Antwerpen - Vlaams Fruit

30 maart: Rotterdam - Walhalla

13 april: Delft - Rietveld Theater

21 april: Groningen - Usva

28 april: Amsterdam - Het Betty Asfalt Complex

04 mei: Den Haag - PePijn

 

Kijk ook in onze agenda voor meer informatie!

 

Luuk van der Vaart - 'TER KENNISNAME'

'Geachte toeschouwer, bij deze stel ik mij kandidaat voor de openstaande functie van Winnaar GSCF 2017. Mijn naam is Luuk van der Vaart, ik ben 25 en klaar voor een nieuwe uitdaging! Hieronder vindt u een aantal punten die hopelijk aantonen dat ik uw beste kandidaat ben: Ten eerste, ik ben enorm onhandig. Ik gooi de hele dag door dure dingen omver. Daarbij zeg ik vrijwel uitsluitend domme dingen tegen de verkeerde mensen op openbare plekken. Ten tweede ben ik een avondmens. Na kwart over 8 ben ik op mijn best. Tot slot, ik denk anders. Denk ik. Ik graaf nachtenlang in de groeve van mijn brein, wat ik vind wordt overdag gepolijst en 's avonds met wildvreemden gedeeld in de hoop dat zij het mooi vinden. Ik heb begrepen dat u het leuk zou vinden om mij te ontmoeten. Speciaal hiervoor heb ik een stuk voorbereid waarin de bovenstaande drie punten coherent samenkomen, ik noem het 'Ter Kennisname'. Ik ben erg nieuwsgierig naar uw reactie! Mvg, LvdV' 

 

Tim Alpherts - 'TIM FOR BREAKFAST'

Constant in dubio: Tim Alpherts dobbert altijd tussen twee werelden: Nederland en Engeland; roem en integriteit; toch nog een master gaan doen of op het podium blijven staan. Dat podium beklimt hij al sinds zijn stem ver genoeg reikt, en in 'Tim for Breakfast' schetst hij een eigenaardig en eigentijds portret van zijn eigen twijfels. Zijn overpeinzingen worden afgewisseld met zowel muziek als rap. Maar Tim is geen rapper. En hij is ook niet Arjen Lubach. En hij is ook niet Enzo Knol. Maar hij is wel heel veel andere dingen, en hij wil ook nog heel veel worden. Laat je meennemen in Tims hyperbewuste tweestrijd tijdens het GSCF.

 

Daan van der Hoeven - 'VERS GEMAAID GRAS'

Daan van der Hoeven is een opkomend talent bij wie je direct een enorme eigenheid voelt. Jong, lief en naïef, maar ook ongeduldig, wispelturig en onzeker. Tot zijn 25ste altijd de gebaande paden gevolgd, tot hij op een dag naar buiten keek en een medewerker van de plantsoenendienst op een grasmaaier zag. Met geopende ogen heeft hij het roer omgegooid en is in het diepe gesprongen. Op weg naar het in zijn ogen hoogst haalbare: het simpelweg "zijn". Hij mag dan wel uit de sleutelstad komen, maar die sleutel heeft hij nog altijd niet gevonden. Daan is een meeslepende verteller en begenadigd grappenmaker met een vlijmscherpe timing. Hij was finalist van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival 2016, jurywinnaar van het Leeuwarder Cabaret Festival 2017 en publiekswinnaar van het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival 2017.

Prae
Realisatie : Custom Website