Word vriend van GSCF

Aanmelden

Blog

GSCF- door Benjamin

Benjamin van der Velden, de winnaar van de Persoonlijkheidsprijs van het 30ste GSCF, neemt ons mee in zijn belevingswereld van het Festival. Enerzijds over de spanning van de toetreding, anderzijds over de lol van het loslaten. Want: het is best geestig, ''het leven''. Lees het hier! 

Feb 14, 2017 |

Instagram

@grostucabfes

Meedoen als deelnemer aan het 32ste Festival?

MEEDOEN? Meld je alvast aan door het formulier in te vullen of te mailen naar deelnemersbegeleiding@gscf.nl. Ook voor meer informatie of vragen kun je hier terecht!

Om mee te mogen doen aan de selecties voor het festival moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Solisten moeten ingeschreven staan bij een HBO- of WO-instelling.
  • Van een cabaretgroep moet minstens de helft van de deelnemers ingeschreven staan bij een HBO- of WO-instelling.
  • Een begeleider hoeft niet ingeschreven te staan bij een van de hierboven genoemde instellingen.
  • Een deelnemer moet tijdens de selecties en/of tijdens het festival ingeschreven staan bij een HBO- of WO-instelling.
  • De halve finalisten zijn verplicht deel te nemen aan het complete traject. Dit traject houdt in: gesprekken met de regisseuse, try-outs, workshops, het festival zelf en de finalistentour.

Selecties

Op drie selectiedagen worden uit alle aanmeldingen voor het festival de zes beste optredens geselecteerd. Deze zes zullen gaan deelnemen aan de halve finales van het festival. De deelnemers worden uitgekozen door een selectiecommissie bestaande uit de regisseuse van het festival, de voorzitter van het bestuur en twee experts op het gebied van cabaret. Een selectie-dag ziet er als volgt uit: Als deelnemer word je ontvangen op de selectielocatie door het bestuur. Vervolgens krijg je de tijd om je voor te bereiden op je act, die 10 minuten moet duren. Deze mag uit van alles bestaan, zo lang het maar met cabaret te maken heeft. De selectiedagen vinden plaats op 12 mei in Amsterdam, 13 mei in Utrecht en 25 mei in Groningen.

Begeleiding

Voordat de zes geselecteerde deelnemers gaan optreden in de Stadsschouwburg te Groningen, zullen zij eerst een uitgebreid traject doorlopen onder begeleiding van een professionele regisseuse. Hieraan voorafgaand zal het deelnemersweekend plaatsvinden, waar er voor een ieder de mogelijkheid is om elkaar beter te leren kennen. In de zomer zal elke deelnemer samen met de regisseuse aan zijn of haar persoonlijke stuk werken.

Try Out Tour

Na de zomer zullen de halve finalisten deelnemen aan de Try Out Tour. Samen met het bestuur en de regisseuse zullen de zes finalisten in diverse theaters spelen om zo hun stuk te perfectioneren. De Try Out Tour is de perfecte gelegenheid voor de cabaretier om zich voor te bereiden op een uitverkochte Stadschouwburg.

Het Festival

Op 14, 15 en 16 november is het dan eindelijk zo ver, het 32ste Groninger Studenten Cabaret Festival zal plaatsvinden! Na de halve finales op 14 en 15 november zullen de beste drie deelnemers worden uitgekozen door een professionele jury om door te gaan naar de finale op 16 november. Tijdens deze avond zal er gestreden worden om de volgende prijzen: de Publieksprijs, de Juryprijs en de Persoonlijkheidsprijs.

Na het festival zullen de finalisten zich tonen tijdens de Finalisten Tour in twaalf grote steden.

MEEDOEN? Meld je alvast aan door het formulier in te vullen of te mailen naar deelnemersbegeleiding@gscf.nl. Ook voor meer informatie of vragen kun je hier terecht!

Voor oud deelnemers zie voorgaande festivals

Prae
Realisatie : Custom Website